12 comments on “Mushrooms

 1. Jag har några frågor till dig som jag vill att du svarar noga. Skulle bli tacksam för svaret. Vill se hur ni bloggare tänker kring om mobbningen.

  1) Tycker du att mobbningen är okej?
  2) Varför är det viktig att stoppa mobbningen?
  3) Vad skolan kan gora så att mobbningen minskar? skriv tre saker som skolan kan göra?
  4) Hur kan vi stoppa mobbningen?
  5) Vad beror mobbningen på?

  Ser fram emot dina kloka svar. Vi hörs vännen.

  • Hei vennen

   Kommentaren din hadde blitt tatt for spam så derfor har jeg ikke sett den før nå. Jeg skal svare på spørsmålene dine, men nå er klokka mye og jeg må krype til sengs hvis jeg skal orke å stå opp i morgen. Jeg skal forsøke å svare deg i morgen 🙂

  • Hei vennen. Her kommer noen forsøk på svar som lovet. Det er et kjempestort, viktig og komplekst tema du berører. Har prøvd å fatte meg i korthet.
   1. Nei, mobbing er aldri greit uansett
   2. Det er viktig å stoppe mobbing fordi det kan få så store konsekvenser for den som blir/har blitt mobbet, mens mobbingen pågår og senvirkninger senere i livet. Forskning nå viser at mobbing er mer skadelig en tidligere antatt og kan i ytterste konsekvens gi traumereaksjoner.
   3. Det er vanskelig å si noe om hva den enkelte skole kan gjøre. Samtidig vet man at mobbing fortsetter utover skolegården slik at man må ansvarliggjøre flere og spesielt da elevene.Men alle må blir bedre. Større åpenhet, mer kunnskap, mer inkludering, tenke nytt. Voksne må involvere seg og man må involvere elvene. Her er et godt tips på hvordan en lærer valgte å håndtere dette – http://www.bt.no/meninger/kommentar/kommentar_arkiv/eilertsen/Larer-Bjorndals-metode-1755029.html
   4. Jeg tror aldri man helt vil klare å stoppe mobbing. Det er uansett et felles ansvar for hele samfunnet. Man må tørre å bry seg og forstå at det er den som blir mobbet som definerer mobbingen og ikke andre. Det er ikke love å til minimalisere mobbeofferets opplevelse av mobbing
   5. Mobbing handler alltid om mobberen og aldri om den som blir mobbet. Og det er flere årsaker som ligger bak at noen mobber, både hos mobberen og som gruppepress. Ofte ser man at mobbere selv sliter med egne problemer.
   Kram

   • Tack så mycket för dina kloka svaret. Och tack föratt du tog din tid föratt svara på det ämne som är viktigaste för mig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s